Veckans Torsdags Fundering

Det är omväxlande att vara egenföretagare och jag gillar det – det ger mig utrymme att prioritera min tid så att återhämtningen får ta plats.

Balans

I dag har jag suttit med bokföring och fakturering och när solen sken som mest längtade jag ut. Sagt och gjort, jag tog på mig och gick ut och passade på att kratta höstlöv som inte blev krattade i höstas. Att fysiskt jobba med kroppen , i friskluft och dagsljus och låta tankarna flyga fritt ger mig återhämtning. Bland annat så kom dessa fina krokus fram när jag krattade.

Omväxling

I veckan har jag också avslutat ett 5 månaders deltidsuppdrag jag haft som interim Business Controller. Det har varit riktigt roligt att få vara del av ett team igen och jobba med ekonomisk analys som jag faktiskt tycker är kul och givande. Redan när jag startade mitt AB så hade jag med det i planen att kunna ta interimsuppdrag för att kunna få en omväxlande arbetssituation. Så det känns fint att kunna konstatera att det fungerat bra att kombinera deltidsuppdraget med klientarbete inom Återhämtningsterapin och Sorgbearbetningen.

Jag har också hunnit med ett webinar om hantering av stora datamängder och imorgon blir det ytterligare ett webinar om retorik.

Klienter

Denna vecka har jag haft både klienter i Sorgbearbetning och Återhämtningsterapi. Både online och fysiskt i min lokal. Jag hoppas på att fler vill träffas fysiskt för det är en annan känsla, även om det fungerar bra att mötas online. Har noterat att de flesta vill mötas online. Så det ska bli spännande att se hur det utvecklas framöver.

Möten

Några möten med fina människor har jag också hunnit med. Bland annat en lunch med en fd kollega och ett möte med en Återhämtningsterapeut kollega jag bara mött online förut. Tänkt att få mötas för första gången fysiskt och frågor som ”Varför tror du att vi två möts just nu?”, ”Vad är syftet med att våra vägar korsas?”, ”Vart är du på väg?”. Det blev fina reflektioner om hur vi kan finnas där för varandra. Jag älskar möten med medmänniskor!

Mitt ledord

”Det blir som det ska bli” har självklart varit med mig under veckan och det blir extra tydligt hur det håller mig i balans när saker sker som inte är i min plan. När yttre händelser/andra människors beslut påverkar mig. Jag tar ett steg åt sidan och andas lite extra djupt och frågar mig ”Vad vill jag göra utifrån den uppkomna situationen?” Så tack vare mitt ledord går jag aldrig in i stress utan kan lugnt fortsätta även om det blir på ett annat sätt eller på en annan väg. När jag sen ser på händelsen lite på avstånd så inser jag som oftast att det blev rätt bra ändå trots att det inte var som jag hade planerat. Det är en skön känsla.

Så med dessa ord rundar jag av och passar på att önska alla en fin helg när den infaller!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *