Veckans Torsdags Fundering – Återhämtning

Återhämtning

Den här torsdagen har jag valt att ge lite extra tid för återhämtning. Det känns skönt och ger ny energi.

Vad är återhämtning för mig? Det kan vara flera olika saker och det kan skilja sig åt vilken typ av återhämtning min kropp önskar/behöver. Idag så behövde den ligga ner på eftermiddagen och jag slöt ögonen en stund och bara andades och sen helt plötsligt vaknade jag och insåg att jag hade sovit nästan en timme. Att ge mig själv möjlighet att ge kroppen/sinnet det som behövs och att lyssna inåt känns värdefullt och viktigt. En stund på kvällen satte jag mig ned vid mitt målarbord och tog fram en ny canvas och lite färger och påbörjade en ny målning. Att tanken får vandra fritt och låta färger blandas på min duk är en annan typ av återhämtning. Prestigelöst och helt utan prestation, bara för att det känns bra.

Som utbildad återhämtningsterapeut läser jag mycket litteratur och artiklar kring utmattning, stress och återhämtning. Allt för att bredda och fördjupa mina kunskaper.

Citatet nedan har jag lånat ur boken ”Återhämtningsguiden”:

”Återhämtningsbehovet ser ut ungefär som kostbehovet. Vi mår bäst av att äta då och då – några gånger per dag – snarare än att äta jättemycket en gång om dagen, eller bara på helgen…eller semestern.”

Niclas Almén, psykolog

Precis som Niclas beskriver det så låter jag min återhämtning finnas med dagligen och fördelar ut den över dagen. Det ger mig mest energi och det gör att jag mår bra på långsikt.

Så hur gör du? Låter du återhämtningen ta plats dagligen eller spara du den till helgen eller semestern?

Min uppmaning till dig som läser detta är att ta lite tid att fundera över hur din återhämtning sett ut under veckan och om du tycker att den varit tillräcklig och om du vill göra på något annat sätt kommande vecka för att säkerställa att du ger dig själv återhämtning.

Jag passar på att önska alla en kommande återhämtande helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *