Återhämtning och snö gör mig lycklig

Att välja återhämtning för att ge mig själv de bästa förutsättningarna att må bra. Det är något som är viktigt för mig. Återhämtning kan vara olika saker men för mig är den bästa återhämtningen när jag är här&nu. Idag har jag provat en ny typ av återhämtning, Mindful Dancing, som gav ett skönt lugn, ny energi och fick mina tankar att stilla sig. Efteråt kände jag även att kreativiteten var högst påtaglig. Detta kommer jag göra fler gånger.

Mindful Dancing. ”Mindful Dancing är fria rörelser till musik i medveten närvaro. Det är fokus på andningen för att syresätta alla celler i kroppen och för att slappna av. Dansen ger möjlighet att träna medveten närvaro – mindfulness – utan att döma eller värdera, att uppleva och utforska nya saker. Att röra sig till musik kan vara läkande och ge ökad livsenergi.” Texten har jag lånat av www.mindfuldancing.se vilka höll i dagens 2 timmars pass.

När jag kom hem från dansen så passade jag på att skotta snö. Alltså det gör mig så lycklig S N Ö. Hela jag lever upp och känner mig som barn på nytt när det snöar och jag får möjlighet att skotta snö. Jag är barnsligt förtjust i snö. Då är jag verkligen här&nu och funderar inte på något annat. Det pirrar i hela kroppen och jag blir varm ända in i själen. Barndomsminnen från Norrbotten då jag lekte i snön och byggde snöborgar varje dag under vintern återkommer och dessa minnen betyder mycket för mig. Frihet, lekfullhet, gemenskap men framförallt genuin lycka. Det är som att allt annat försvinner och jag går helt upp i känslan av att vara i snö. Jag är tacksam att jag än i dag kan känna denna lycka av snö.

Ja återhämtning kan vara så olika men det viktiga är att släppa tankarna på prestation och bara vara och det har jag verkligen gjort idag. Nu är jag redo för en ny vecka.

//Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *