Adventskalender

Om bara en vecka är det 1:a december och för många börjar en stressig tid fram till jul.

Det behöver inte vara så.

Fundera över vad du tycker är viktigt så att du har en bra balans av görande och varande. Vad vill du göra? resp Vad tror du förväntas av dig? för att juletiden ska bli trevlig och uppskattad för dig och de du delar tiden med. Att välja bort det som skapar stress och även tala om för de dina varför du väljer bort kan vara ett sätt att minska stressen så jag uppmanar dig att berätta hur din känsla är så brukar de flesta kunna acceptera det. Dina känslor kan ingen ta ifrån dig!

Men om du biter ihop och låtsas vara glad så sker ingen förändring.

Jag har de senaste åren bromast in fram till jul istället för att öka. Det skänker mig ett lugn och jag har verkligen funderat över vilka julförberedelser jag tycker är viktiga och roliga och aktivt valt bort det som inte skänker mig glädje och lugn. Jag har tagit ansvar för mitt mående. Skalat av helt enkelt och prioriterat att ha balans.

För flera år sedan fick jag en liten fin adventskalender av en kär vän som jag dagligen använder den 1-24 december med små tänkvärda meningar. Förra året delade jag den på FB och det var uppskattat av många så i år kommer jag dela den i alla mina kanaler.

Så häng på min lucköppning och se vilka tänkvärda ord som resonerar i dig. Ta hand om dig och ta ansvar för ditt välmående!

#balans #tänkvärdaord #lucköppning #minskastressen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *