Att vara uppmärksam och tacksam

Att se de små detaljerna och att vara uppmärksam på vad som finns runt om mig, att känna tacksamhet, där finns mina tankar efter veckan som varit. Att vara här & nu är att just notera vad som sker i stunden och denna vecka har jag känt mig väldigt här & nu.

*Igår när jag la mig för att sova hade jag bäddat rent med nytvättade lakan…jag drog upp täcket och plötsligt doftar det av min farmor. Jag rycker till för hon är död så det borde inte kunna dofta farmor. Det kändes fint med farmor doften, det påminde om när jag var liten och kröp ner bredvid farmor i hennes säng. En trygghet som än idag ger mig styrka. Jag somnade och när jag vaknade i morse var den där igen, farmor doften. Vad försöker hon säga mig? Det är något som jag behöver hjälp att mejsla fram och tryggheten från farmor ger mig styrka. Det känns fint. Jag känner tacksamheten skölja över mig för att jag haft ynnesten att ha en närvarande och väldigt omtänksam farmor vid min sida under så många år.

*Min granne, en fin äldre man, som plockar en kasse med äpplen och päron från sin trädgård och lämnar på min trapp. Att så frikostigt dela med sig av sin rika trädgårdsskörd. Det gör mig rörd och väldigt tacksam.

*Ett leende vid återvinningsstationen. Att ge och sen få ett varmt leende tillbaka av en okänd person när jag på min promenad passerar. Det behövs inte så mycket för att dela en stund med en okänd person. Det känns hoppfullt i den tid vi lever då många bara ser till sitt eget.

*Att ha en fin vän som jag kan dela med och motgångar med på telefon och sen att snart få landa hos vännen , få kramas och sen dela helgen tillsammans. Det känner jag tacksamhet för idag.

*Hunden som visar vägen på flera sätt. En vägvisare på våra promenader, hon styr och väljer väg och jag följer med. Låter mig bli guidad. Men det som sker på kvällen när jag ibland sitter i soffan framför tv:n är att hon går ifrån och går och lägger sig i sin korg. Hon signalerar att det är dags att lägga sig. Här har jag något att lära mig av henne. Här borde jag följa efter henne och gå och lägga mig istället för att fortsätta se på ett program som kanske inte ger mig så mycket. Där jag bättre behöver sömnen än att matas med intryck från tv:n som jag mest troligt faktiskt kan vara utan. Sömnen är viktig för mig och jag behöver mina 8 timmar för att må bra. Så även här känner jag enorm tacksamhet för vad den lilla hunden visar mig i livet.

Ja det är några av veckans observationer av små saker som jag uppmärksammat och som jag väljer att dela. Att vara här & nu i det som sker och att låta vissheten sjunka in att det är många små saker som sker som jag är tacksam för. Att dagligen reflektera över vad jag är tacksam över skänker mig glädje och lugn.

Med värme Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *